Kiállítás

  1

A Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban 2022.04.28.-án nyílt Kurucz Miklós kollégiumi nevelőtanár, vizuális kultúra tanár, festőművész kiállítása. A kiállítást Dezsőné Fedor Ágnes kollégiumi nevelőtanár nyitotta meg. Kurucz Miklós kollégiumi munkájának része a képzőművészeti programok, foglalkozások megvalósítása, 2009 óta vezeti a Klebelsberg Festőműhely rajzszakkört az intézményben, és a 2020-2021-es tanévtől kezdve kollégiumi nevelőtanárként is itt dolgozik.

   12 kép került kiállításra, amik bemutatják az alkotó fő témavonulatait, melyek meghatározzák az utóbbi 10 évének munkásságát. A képek közt láthatunk több témát, pl. természeti formavilágú képeket, misztikus – fantasyszerű képeket, vasút – sínrendszer témát feldolgozó képet, portréábrázolást. A képek különböző technikákkal készültek, legtöbbjükben megjelennek rajzi és festői hatások is – gyakori anyagválasztás az olaj-zománcfesték párosítás, vagy az akril-olajpasztell. 

   A kiállításnak szintén része egy origami kollekció, ez Kurucz Miklós másik típusú alkotótevékenysége. A kiállító az origami világban meghatározó hajtogatóművészek, pl. Satoshi Kamiya, Shuki Kato, Katsuta Kyohei tervezései alapján hajtogatta a kiállított modelleket. A hajtogatási eljárásról, és a modellekről tudni kell, hogy egy db. négyzetformájú papírból készültek vágás, és ragasztók használata nélkül.

   A képekért kattints IDE