Az idei tanévben is kapcsolódtunk a Pénz 7 pénzügyi és vállalkozói témahét programhoz

Az idei tanévben is kapcsolódtunk a Pénz 7 pénzügyi és vállalkozói témahét programhoz, mely a korszerű pénzkezelés és digitális biztonság témaköré épült. 2023.03.07.-én 16 csapat részvételével rendezte meg a pénzügyi tanári munkacsoport (Horváth Balázsné, Récsey Zsuzsanna és Horváth Balázs) vezetésével azt a kvízt, ami a korszerű pénzkezeléssel és a digitális biztonsággal foglalkozott. A 32 kérdést Kahoot programon keresztül a táblára kivetítve valósítottuk meg, úgy, hogy a 9.-10. évfolyam és a 11.-12. évfolyam csapatai külön-külön versengtek egymással.

PILVAX

12023. március 15-én hazaszeretettől fűtve nyitottuk meg Pilvax teaházunk, minden asztalnál más-más érdekességgel megemlékezve az 1848-as eseményekről. A résztvevőknek lehetőségük volt horgolni, alkotni, kokárdát készíteni, kvízt és más feladványokat kitölteni, színezni, fotózkodni, valamint ismereteket gyűjteni.

Nőnap a kollégiumban

Nőnap alkalmából Igazgató Úr köszöntötte diáklányainkat, pedagógus- valamint egyéb munkakörben dolgozó hölgy munkatársainkat a férfi tanárok nevében. A köszöntő után  ajándékműsorunk következett: Dr. Kurucz Ádám Konrád Latinovits- díjas versmondó előadó- művész, aki a kollégiumunk első Klebelsberg- díjas diákja volt 2010-ben, ezen az estén, híres magyar írók-költők szerelmes verseiből válogatott egy csokorral.

Élményműhely

A "Magyar Tudás-Magyar Hatalom" Alapítvány a Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium oktatási és nevelési céljait támogató szervezet. Az Alapítvány elnyerte a Nemzeti Tehetség Program innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítására kiírt pályázati felhívásra beadott program támogatását 5.080.000 Ft értékben. Pályázat neve: Találkozások - Tehetségfejlesztés a matematika, a képzőművészet és a kortárs mentorálás tükrében. Száma: NTP-INNOV-21-0298.

Mikulás est

Idei tanévben is megrendezésre került Mikulás Est, melyben szellemi és ügyességi vetélkedőn mérhették össze tudásukat a kollégista diákok. Videó megtekinthető itt