Tavaszi idegennyelvi vetélkedők 2.

1

2022. április 4-én került sor az Idegennyelvi városismereti és tájékozódási versenyre.

A kaposvári középiskolák számára meghirdetett versenyre a kollégiumi csoportokhoz sajnos csak egy külsős csapat csatlakozott az idén. Köszönjük a gépészes fiúknak, hogy megtisztelték rendezvényünket. 1

Idén három nyelven versenyezhettek egymással a csapatok. Nemcsak az angol és a német, hanem a francia nyelv is képviselte magát. A két fős csapatoknak 60 perc állt rendelkezésre, hogy a 10 kérdésből álló feladatsort megoldják, és a válaszokat elküldjék.

Az optimális útiterv elkészítése után fel kellett keresni a megadott helyeket, ahol az épület egy részéről kellett fényképet készíteniük, vagy a szobrokkal kellett a megadott módon fotózkodniuk. A verseny végén nemcsak a kérdésekre adott válaszokat, hanem a fotókat is el kellett küldeni a megadott email címre.

Az egymással versenyző 8 angolos, 8 németes és 1 franciás csapatból a dobogósok között nagyon szoros küzdelem alakult ki, fél pontokon múlt, hogy ki hányadik helyen végzett. Reméljük sok érdekességre bukkantak a verseny során a diákok, miközben követték az idegennyelvi utasításokat és útvonalat. A fényképekből áradó derű minden esetre ezt tükrözi. A nyertesek itt is oklevéllel, édességgel és szép pillanatokkal gazdagodtak.

A dobogósok:

Angol:

  1. Kiss Karolina és Jakab Sára Luca (Bóláné Kanyar Szilvia)
  2. Gulyás Győző és Boncz Péter Botond (Horváth Lívia)
  3. Gregor Dóra és Steer Katalin (Horváth Balázsné)

Német:

  1. Galambos Noémi és Takács Dominika (Bóláné Kanyar Szilvia)
  2. Kisdeák Nóra Orsolya és Fehérvári Dzsesszika (Horváth Balázsné)
  3. Kovács Vanessza és Lakatos Léna (Bertók Viktória)

Francia:

  1. Csonka Anita, Ábrahám Bíborka és Kovács Péter (BKSZ, KBK,HL)

11111 1

Gratulálunk a nyerteseknek! Büszkék vagyunk mindenkire, aki társával vállalta a versenyen a megmérettetést. Reméljük, hogy jól szórakoztatok.

Bóláné Kanyar Szilvia, Bertók Viktória és Farkas Jánosné

szervezők