3Habler Péter 2015. szeptemberében lett a Klebelsberg Középiskolai Kollégium diákja, a Munkácsy Mihály Gimnázium tanulójaként. Jó tanuló, minden tanévben 4,7-4,8 tizedes átlagot produkált.

A kollégium sport, kulturális, és közösségi életében, valamint a diák-önkormányzatában négy éven át folyamatosan jelen volt, szerepet vállalt.

Rendszeresen fellépett az intézményünk rendezvényein, ünnepein, megemlékezésein. Verset mondott, vagy épp a műsorvezetői tisztet töltött be. A kollégium színeiben több versmondó versenyen, és a Tehetség Gálán is szép eredményeket ért el.

A sport különböző területein is megméretette magát, szívesen vállalt szerepet a Klebi Kupákon, ha szükség volt rá a kosárlabda csapatban. A diák-önkormányzat egész évi rendezvényein és a tanév eleji beköltözéseknél önként vállalt vezetői szerepben is példaértékűen helyt állt. Aktív, ötletekben gazdag, egyéni és közös munkában is tevékenyen részt vevő, megbízható fiatalember. Céltudatos, önzetlenül segítő, pedagógusokkal szemben tisztelettudó, és illedelmes diákot ismerhettek meg társai és a kollégium pedagógusai Péterben.

A csoportjában és a kollégium közösségében meghatározó, vezető személyiség, korosztályának példaképe a tanulás és a közösségi élet összhangteremtésében.