2

Szálkai Kornélia az Arany János Tehetséggondozó Program kiváló tanulója és közösségi embere. Kornéliában egy komoly, céltudatos, felelősségteljes, koránál érettebb gondolkodású és segítőkész fiatalt ismerhettünk meg. Több területen mutatott tehetséget, nyelvekből és énekből egyaránt kiváló. Az öt év alatt számos versenyen vett részt, kedvelte a kihívásokat, öregbítette kollégiumunk hírnevét. Legutóbb, a városi fordító versenyen ért el dobogós helyezést. Sokszor hallhattuk énekelni a zene világnapján vagy karácsonyi ünnepi pillanatokban. Társait rendszeren segíti angolból és matematikából, igazi közösségi fiatal.

         2017-ben Hujber Tamásnéval - az intézmény pedagógusával-, kutatásba kezdett „Mi lesz veled Z generáció? Hídépítés a munkaerőpiac irányába” címmel. A közös munkát az idei tanévben is folytatták. Kutatásával számos díjat és elismerést vívott, ki. 2018 tavaszán bejutott a Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Döntőjébe, a III. Dunántúli Mandulafa országos tudományos konferencián 2. helyet ért el, a Kárpát-medencei Tudományos Esszépályázaton 1. helyezést szerzett. Az idei tanévben újból bejutott a Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Döntőjébe, a IV. Dunántúli Mandulafa – Kutató Diákok Országos Tehetség Konferenciáján 2. helyet kapott szekciójában.

         Kutatása elismertségét mi sem jellemzi jobban, minthogy számos pedagógiai konferencián mutatta be munkásságát, és témaszakmai körökben is több előadásra kérték fel. Előadást tartott a Somogyi Kereskedelmi Iparkamarában, a Videoton Vidi Klubjában. Publikált a Somogyi Gazdaság című szakmai folyóiratában 2019. februári, és márciusi számában.

         Tudományos, aktív élete és munkája, valamint segítőkész, határozott és céltudatos viselkedése példaértékű mindenki számára.