1Németh Patrik az Arany János Tehetséggondozó Program tanulója. Patrik nagyon eredeti, sokoldalú, felelősségteljes és jó humorú személyiség, aki egyik mozgatórugója az osztálynak, csoportjának. Tagja a Paradox színjátszó csoportnak, akik a „13 okom volt”című darabbal számos díjat és elismerést értek el, ezek közül a Pécsi Művészeti Fesztiválon elért arany és a 2018 évi Helikonon elért ezüst minősítés különösen fontos az életében. Részt vett a színdarab tantermi drámává való átdolgozásában, amit számos helyen mutattak be, felhívva egy fontos problémára diáktársai figyelmét.  Az öt év alatt a legtöbb megemlékezés, műsor szereplője is volt.

A 2016/17 és a 2018/19-es tanévben „1944-1945 tragédiája Somogy megyében - A polgári lakosság megpróbáltatásai a Margit-vonal mentén” címmel helytörténeti kutatást folytatott. Munkáját többek közt a Tudok Humán és Társadalomtudományi Konferenciáján, a Kaposvári Egyetem Dunántúli Mandulafa és a Mester és Tanítványa versenyein, valamint több konferencián mutatta be, ahol számos díjat és elismerést szerzett. Tagja volt Gáspár Boldizsár tanár úr csoportjának, akik kutatták HÉRON robot keletkezését majd újra alkották azt.

Fontosnak tartotta, hogy végzősként készüljön az érettségire, és társait segítse a történelem tanulásban: tétel vázlatokat készített, magyarázott, számon kérte a haladásukat.

Az öt év alatt Patrik nyílt, barátságos és segítőkész attitűdje, valamint a kollégiumban folyó munkában való aktivitása példaértékű minden diáktársának.