Giay Bence személyében egy céltudatos fiatalembert ismertünk meg a kollégiumban és az Arany János Tehetséggondozó Programban. Az 5 évvel ezelőtti félénk diák hamar beilleszkedett a közösségbe és egyre több területen mutatta meg tehetségét. Tanulmányi eredménye folyamatosan javult. Jelenlegi, majdnem kitűnő eredményével jó esélye van arra, hogy bejusson választott egyetemére és teljesüljenek hosszú távú céljai.

Különösen kedves és maradandó emlék számunkra hangjának sajátos orgánuma, versmondásokban, drámajátékokban, irodalmi versenyeken megmutatott tudása és tehetsége. Verseit szerette mindig ő kiválasztani és ezt jó érzékkel, sikeresen tette meg. Drámajátékban, -Ruchárd Mária tanárnő felkészítésében,- társaival együtt arany minősítést értek el az országos Pécsi Művészeti Fesztiválon. Rendezvényeinken versekkel, monológokkal szerzett emlékezetes perceket számunkra. Profi módon vállalt fellépéseket más események alkalmával is. Művészi vénája mellett szép eredményeket ért el gimnáziumi tornacsapatával is.

Társaival jó kapcsolatot ápol, mindent megtesz a közösségért. Nagyon szeret csapatban dolgozni, a közös munkának gyakran ő a mozgatórugója.

Mára példamutató felnőtt lett Bencéből. Reméljük, sikerek fogják a továbbiakban is gazdagítani életét. Szívből kívánjuk neki.