Bázisintézményi bemutató 2018.03.21.

Mint minden hónapban, így márciusban is megrendezésre került a Bázisintézményi jó gyakorlatain közül az Életrevaló 7 szokás program, melyet középiskolák, és középiskolai kollégiumok tanárainak ajánlottunk figyelmébe.

b1

A Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium adott helyet a bázisintézményi bemutatónak. A jó gyakorlat bemutató órából, és szakmai konzultációból ált, és egy kiváló pedagógusunk, Tankovicsné Trapp Ildikó tanárnő volt a házigazda a 20-as terembe. A POK által meghirdettet programra 3 iskolából és kollégiumból, 12 pedagógus jelentkezett, és bátran kijelenthetem, hogy új módszerek különös párosításával, és élményekkel gazdagodva hagyták el intézményünket. A tanárnő a 9.-es diákcsoportjával dolgozott, akik nagyon lelkesen végezték a jobbnál jobb módszerekből álló tanórai foglalkozás feldolgozását. Kilenc különböző módszer alkalmazásával színesítette a gyerekek csoportvezetője az anyagot, így a tanulóknak is tetszett, és a jó gyakorlat bemutatására jelentkezett vendégek elismerését is kiváltotta a leány csoport, és vesztőjük kiváló munkája. A foglalkozás után szakmai beszélgetéssel folyattuk a programot, ahol mindenki a tanárnőtől kérdezett, az őt érdeklő módszerekről. Később már kisebb csoportok beszélgettek, ami arról árulkodott, hogy mélyen beleásták a vendégek magukat a látott foglalkozás hatására a témába.

A végén többen elmondták, hogy mit visznek magukkal, és mit fognak a csoportjukkal feltétlenül kipróbálni. A rendezvény jó hangulatba zárult, és többen megígérték, hogy a következő hónapban tartandó bemutatóra is eljönnek.

b2

 

b3