Április 21-én délután indultunk el Szegedre, a fűszerpaprika, és a Pick szalámi városába. Három és félórányi buszút után érkeztünk meg úticélunkhoz, a Tisza Corner Hotelbe, ahol hatalmas adag meleg étellel vártak bennünket. Vacsora után mindenki elfoglalta a szobáját, ám a csapat hamarosan összejött és hatalmas kártyapartyba csaptunk. Aztán bekövetkezett a nap legrosszabb része, a takarodó.
Szombaton reggeli után ellátogattunk Szeged központjába, és megtekintettük a Pick Szalámi és Szegedi Fűszerpaprika Múzeum kiállítását, ahol a gyártási folyamatok szemléltetése mellett a készterméket is megkóstolhattuk. Utunk következő állomása a Móra Ferenc Múzeum volt, melyben rengeteg színvonalas kiállítást láthattunk, köztük a nem rég nyílt régi idők plakátjai és papucsai tárlatokat. Az ebédet követően pihenésként hajókáztunk a Tiszán. Noha az ég nem volt olyan felhőtlen, a kedvünket ez sem szegte. A Tisza meghódítása után a Dómot vettük célpontba, melyet 286 lépcsőfok megtétele után sikeresen elfoglaltunk és jutalmunk a gyönyörű kilátás volt. Néhányan nyomot is hagytak maguk után, hogy az utókor is tudja: nekünk sikerült! Ezt követően szabadprogram következett, és mindenki a saját módján fedezhette fel a várost. Este az összecsomagolás várt ránk.
Harmadik nap, fájó szívvel, de elhagytuk Szeged városát. Következő megállónk Ópusztaszer volt, ahol bejártuk a skanzent, megnéztük a Festy-körképet-amit mindannyian ismertünk már az általános iskolai olvasókönyvekből-, és részt vettünk egy lovas bemutatón is.
A sok élmény mellett egy újabb tapasztalatot is szereztünk: nem is olyan rossz ez a kaposvári víz!
Bácsics Regina
10. F