Szombaton buszra szálltunk és egy egész napot töltöttünk egy családi gazdaságban, Kisbajomban.
Érdekes falufelfedező feladatlappal várt minket a házigazda, aminek segítségével megismertük a falu fontos épületeit, rövid történeteit. Végig jártuk a Nádifarkas tanösvényt majd állatokat simogattunk, kecskét fejtünk. A tej különböző felhasználásával ismertetett meg minket a gazdaasszony, amit ezután a gyakorlatban is kipróbáltunk. Készítettünk sajtot, vajat. Megismertük a házi termékek különleges ízét (különböző ízesítésű sajtok, tejszín, tejföl, savó, író).
Vacsorára egy rendkívül tartalmas tojásos lecsót készítettünk közösen. Volt abban minden! Szalonna, sonka, kolbász, paprika, paradicsom, hagyma. Na ilyen finomságot is csak kevés alkalommal ehettünk eddig. Teli hassal és élményekkel gazdagon indultunk vissza buszunkkal a kollégiumba.
Vasárnap a reggeli után kerékpárra pattantunk és célba vettük a város mellett lévő Deseda tavat, amit körbe is tekertünk. Amíg az ebédre vártunk, pihenés képpen játszottunk, röplabdáztunk vagy egyszerűen csak élveztük a tó gyönyörű látványát. Az ebéd elfogyasztása után egy rövid szusszanást követően visszatekertünk a kollégiumba, ahol visszazökkentünk a diákok hétköznapi életébe és nekiálltunk a tanulásnak.