Beiratkozás 2022-2023-as tanévre

Beiratkozás 2022-2023-as tanévre

A Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium beiratkozási rendje

Tisztelt Szülő!

A beiratkozás előtt Ön már kapott egy felvételi határozatot arról, hogy gyermekét a Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium felvette. Ennek birtokában van lehetősége beiratkozni.

A beiratkozási időszak megegyezik a középiskolákba történő beiratkozás időpontjával, azaz 2022-ben június 20-24 között tehető meg 8 és 16 óra között személyesen a kollégiumban.

  • A beiratkozás az intézménybe felvételt nyert tanulók tényleges beköltözési szándékának megerősítését szolgálja. Ez az alkalom az eddig nyilvántartott (felvételi szándékát jelezte nekünk) tanulók hivatalos adatait kívánja rögzíteni, amelyek szükségesek a következő tanév törzskönyvi bevezetéséhez és a tanév gördülékeny elindulásához.
  • A kollégiumi személyes beiratkozás időpontja igazodik a társintézmények (középiskolák, ahova a leendő kollégista felvételt nyert) beiratkozási időpontjaihoz. Ilyenkor történik a tanuló kollégiumi jogviszonyához szükséges adatainak lekérdezése. A beiratkozási adatok alapján a felvételt nyert diákokat a kollégium felviszi a KIR és KRÉTA rendszerbe, ezek a kollégiumok számára is kötelező felületek.
  • A személyes beiratkozás időpontja alkalmas arra is, hogy megismerjék a kollégiumot, informálódjanak a kollégium életéről, megnézzék a kollégiumi körülményeket, kérdezzenek és ismerkedjenek a csoportvezető pedagógussal.
  • Az étkezéssel kapcsolatos igényeiket, elképzeléseiket kérjük, gondolják végig, és a honlapunkon található nyomtatványok kitöltésével szíveskedjenek pontosítani annak érdekében, hogy gyermekük már az első tanítási napon étkezésben részesüljön. Tájékozódni, igényeket leadni az alábbi felületen lehet:www.kaposvarigesz.hu.
  • A kollégiumi beköltözéssel kapcsolatos információk a kollégium honlapjáról tölthetők le. Kérjük a későbbiekben az itt leírtak szerint szíveskedjenek cselekedni. A kollégium honlapján már előzetesen tájékozódhat intézményünk működéséről, szabályzókról.