„Mester és tanítványa”minősítő rendezvény

Példaértékű lehetőséget biztosítunk a középiskolai tanároknak, tehetséggondozó szakembereknek, mentoroknak, hogy tanítványaikkal együtt bemutatkozhassanak, elmondhassák együttműködésük eredményeit, megmutathassák a befektetett energiát. A hangsúly a közös munkán van.

A verseny időpontja: 2018. április 12. csütörtök 16.00 –18.00

 

Helyszín: Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium (Kaposvár, Álmos vezér u.1.)

Program:

 

Minden érdeklődőt és tehetséges diákot, mentor tanárával együtt szeretettel várunk. Bízunk abban, hogy minden intézményben vannak olyan kincsek, életutak, együttműködések, amit érdemesnek tartanak diákok, pedagógusok együttesen bemutatni, szóljon ez az évek óta tartó sikeres útról, vagy egy kiemelkedő eredményről. A rendezvény a város/megye diákközösségének együttes kapcsolati tőkéjét is erősíti.

Kérjük, amennyiben elfogadják meghívásunkat a „Mester és tanítványa” bemutatkozó rendezvényre, szíveskedjenek a nevezési/jelentkezési lapot 2018. április 9-ig (23.59 óra) visszaküldeni az alábbi e-mail címre: hujbergabi@gmail.com

 

 

VERSENYKIÍRÁS, A VERSENY RÉSZLETEI

„MESTER ÉS TANÍTVÁNYA” c. bemutató

 

A verseny kettő részből áll, melyre egyéni tanulói, vagy csoportok jelentkezését várjuk. Minden esetben kérjük a tanuló/csoport mentorát (felkészítő tanárát, tehetséggondozó szakembert stb.) is megjelenni.

Korosztály: 9-12. évfolyam

 

 1. Előzetes feladat:
 • kérjük a tanuló/csoport tehetségterületének és eredményeinek bemutatását, akár poszter, akár film, vagy bárminemű kiállítás keretén belül (pl. elkészült produktumok kiállítása)
 • az előadásokat kísérő kiállítások elrendezése, poszterek felállítása (maximális méret: 120x120 cm). Kiállító paravánokat, posztamenseket, üvegvitrineket – a bemutatandó anyag sajátosságához illeszkedve – biztosítunk. Előzetes technikai egyeztetés szükséges.
 1. Mester és tanítványa minősítő rendezvény:

 

Bemutatkozás:

 • 15 perces közös előadások (Mester és tanítványa) – prezentációval kísért (a bemutatkozó prezentáció jellege: tanulói eredményesség bemutatása, akár több éven keresztül, több területet érintve diákportfólió keretén belül – mentor munkájának kiemelése, a közösen végzett munka, a mentor segítségadásának bemutatása, kiemelve az egymástól tanulás lehetőségét)
 • 2-3 perces reflektálási lehetőség a hallgatóság és a zsűri részéről, kérdések megválaszolása

 

Értékelés:

 • Szakmai zsűri értékelése (prezentáció és kiállítás együttesen) és minősítése (arany, ezüst, bronz minősítések odaítélése)
 • A résztvevők szimpátia szavazatainak leadása, összesítése – közönségdíj odaítélése
 • A zsűri véleménye alapján Rendezvény díj odaítélése egy „Mester és tanítványának”

 

Díjazás:

 • minden résztvevő minősítésben részesül – oklevél díjazással
 • meglepetés díjak

 

A verseny szervezője:

A Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium Tehetségpontja:

Hujber Tamásné (30-48-47-512), e-mail: hujbergabi@gmail.com

 

A program a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács által nyert NTP-HTTSZ-17-0031 számú „Somogyi tehetségháló” elnevezésű pályázat támogatásával valósul meg.

Eredményes felkészülést kívánunk!

 

A program a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács NTP-HTTSZ-17-0031 „Somogyi tehetségháló” c. pályázat támogatásával valósul meg.