KRE-AKTÍV PROJEKT 2024

2024.05.27.-én került megrendezésre a Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban a Kre-Aktív projektek éves bemutatása. Gálovics Edit szakmai igazgató helyettes méltatta a diákok elkötelezett munkáját valamint a felkészítő pedagógusokat, akik ösztönözték a diákokat a színvonalas munkák elkészítésében. Az igazgató helyettes asszony felhívta a figyelmet a 10. évfolyamos diákoknak, hogy úgy nézzék a most elkészült projektmunkákat, hogy jövőre nekik kell projektmunkát bemutatniuk. Helyettes asszonytól azt is megtudhatták a gyerekek, hogy egy volt diákunk projektmunkája, amit minden évben megrendez (3 Sz –Szemesi Szemét Szedési Akció) országos (nemzetközivé) méretűvé vált. Ezzel is példát mutatva és megmutatva azt, hogy egy projekt milyen hatalmassá nőheti ki magát. A nap folyamán két részletben kétszer egy órában adták elő a diákok a pedagógusok által legjobbnak vélt 12 projektmunkát az alsóbb (10. évfolyam) tanulóközösségének.

Az alábbi projekteket hallhatták a diákok: Tesla tekercs működése; Környezettudatos attitűd vizsgálata középiskolás és egyetemista diákoknál; Gladiátorok; Biológiai fegyverek; A Mi problémáink! (A fiatalok problémái); Gördülő sportágak – Gördeszka; Mit ad nekem a sport; Atomreaktorok működése; Magyarországi német kisebbség;  Horgolás; Szexuális bántalmazás; Vadászat másként;

Az előadásokat a 12 fő előadó 11. évfolyamos diákon kívül, 83 fő 10. évfolyamos diák és a projektkonzulens pedagógusok hallgatták meg. A színvonalas projektmunkákat a hallgatóság nagy tapssal jutalmazta.

Kaposvár, 2024. május 28.

 

                                                                                    Horváth János

                                                                              Kre-Aktív projektgazda

                                                            Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium

 

a

b

c

d

Az eseményről készült videós összeállítás megtekinthető ITT